Hulp nodig bij uw keuze?

Bezoek ook onze showroom | 2000 m2 tuininrichting

Hardhouten plantenbakken

Voor een tuin met karakter

Wilt u uw mooie planten laten opvallen met hardhouten plantenbakken? Sprokkelbos helpt u bij het versieren van uw tuin met allerlei soorten plantenbakken! Deze unieke plantenbakken zorgen niet alleen voor een mooie onderscheiding, maar geven ook veel karakter aan uw tuin. Bij Sprokkelbos heeft u keuze uit een grote diversiteit aan houtsoorten en kleuren. De elegante, hardhouten plantenbakken van Sprokkelbos zorgen voor een goede isolatie en zijn eenvoudig exact op maat te maken. Bovendien kunt u de plantenbakken perfect matchen met tuinmeubelen die al in uw tuin staan. Bekijk het aanbod bij Sprokkelbos en bestel uw persoonlijke hardhouten plantenbakken vandaag!

Plantenbakken
Aluminium Plantenbakken
Plantenbakken

Pluspunten van hardhouten plantenbakken

In tegenstelling tot metaal of cement, zijn hardhouten plantenpotten meestal licht tot middelzwaar, afhankelijk van de grootte. In combinatie met andere tuinelementen zoals houten banken, schuttingen of opslagruimtes bieden hardhouten plantenbakken een ideale aanvulling. Bovendien helpt het hardhout de wortels van de plant te isoleren en te beschermen tegen de hitte van de zon. Ook is hardhout goed bestand tegen de kou. Bent u creatief en wilt u uw tuin een persoonlijk tintje geven? Hiervoor zijn hardhouten plantenpotten uitstekend geschikt. Ze zijn namelijk heel gemakkelijk in de door uw gewenste kleuren te schilderen. Sprokkelbos helpt graag bij het maken van de juiste keuze voor uw perfecte hardhouten plantenpotten.

Hoe hardhouten plantenbakken onderhouden?

Uw hardhouten plantenbakken blijven natuurlijk het mooist als u ze goed verzorgd. Hieronder enkele tips van Sprokkelbos voor het onderhouden van uw hardhouten plantenbakken:

  • Maak gaatjes in de bodem, zodat overtollig water weg kan lopen
  • Breng een laag grind aan in de bodem, zodat de gaten niet verstopt raken
  • Breng een kunststof laag aan om de houten wanden te beschermen tegen vocht
  • Wilt u uw plantenbak schilderen? Kies een verf die veilig is voor planten
  • Herhaal het schilderen elk jaar voor optimaal kleurbehoud
  • Plaats de plantenbakken op een harde ondergrond, om rot te voorkomen

Mobiele plantenbakken

Veel van de Sprokkelbos plantenbakken hebben wieltjes aan de onderzijde. Het kiezen van wielen voor uw plantenbakken heeft veel voordelen. Het is bijvoorbeeld handig voor als u uw plantenbakken eens wilt verhuizen. Wij plaatsen de wielen voor u in een verzonken bodem. Zo zijn ze niet zichtbaar, maar plaatst u uw plantenbak gemakkelijk op een andere plek. Wielen zijn een geweldige toevoeging aan uw plantenbakken, omdat u op deze manier geen zware plantenbakken met aarde hoeft op te tillen en ze worden beschermd tegen directe grond. Hierdoor krijgt vorst geen kans en zal het hout niet rotten door de vochtige aarde. Bij Sprokkelbos adviseren we u graag alle soorten hardhouten plantenbakken

Sprokkelbos helpt u graag

Wees de lente voor en investeer nu in de unieke plantenbakken van Sprokkelbos! Niet alleen plantenbakken aanschaffen, maar uw hele tuinontwerp omver gooien? Laat ons u het werk uit handen nemen. Bel ons nu voor een afspraak of meer informatie op +31 73 6900675 of mail ons via info@sprokkelbos.nl. We helpen u graag om comfort en esthetiek te creëren in uw eigen tuin.