Hulp nodig bij uw keuze?

Bezoek ook onze showroom | 2000 m2 tuininrichting

Glatz parasols

Helemaal tot jezelf komen onder een Glatz parasol

Ontspannen en even helemaal tot jezelf komen, dat kan perfect onder een parasol van Glatz. Tijdens een warme zomerdag creëert u een heerlijk stukje schaduw om lekker in te ontspannen. Dankzij de grote afmeting van de Glatz parasols hoeft u ook niet telkens uw loungeset te verplaatsen om in de schaduw te kunnen blijven zitten.

Waan u in Zwitserland

De collectie van Glatz parasols is net zo veelzijdig als het Zwitserse berglandschap. Zo kiest u bij Glatz bijvoorbeeld uit grote parasols voor op uw terras of gazon. Of juist voor een design parasol die past bij een stijlvol ingerichte ruimte rond uw zwembad. Of u nu een ronde of hoekige parasol, een kleine of grote parasol wilt. De Glatz parasols zijn beschikbaar met middenstok of arm, in hout uitvoering en in aluminum uitvoering.

Waarom zou lichtechtheid een factor moeten zijn bij het kiezen van een parasol?

UV-stralen kunnen niet alleen roodheid van de huid veroorzaken, maar ook de kleur van materialen veranderen. Als gevolg hiervan verbleken gekleurde stoffen en worden zowel witte als lichtere kleurtinten geel als ze permanent worden blootgesteld aan zonnestraling. Als u wilt dat uw zonnescherm zeer lang zijn oorspronkelijke kleur behoudt, is het raadzaam om een ​​GLATZ zonnescherm te kiezen met een lichtechtheid van minimaal 7.

Hoe wordt de kwaliteit beïnvloed door de kleur, het verfproces en de materiaaleigenschappen?

Afhankelijk van de intensiteit en duur van de UV-straling vervagen donkere materialen over het algemeen sneller dan lichte stoffen, terwijl lichte en witte stoffen de neiging hebben om geel te worden. Textiel dat geweven is van voorgeverfd garen vervaagt langzamer dan textiel dat uit één stuk is geverfd na het weven. In termen van lichtechtheid bieden stoffen van polyester en acryl superieure kwaliteit en verschillen ze alleen in kleur en dichtheid.

Stuk geverfd textiel

In de massa geverfde spoel

 

Materiaalklasse 5

100 % polyacryl ca. 300 g/m², in de massa geverfd, kleur lichtechtheid 7 – 8, UV-BESCHERMING > 98%, vuilafstotend, olie- en waterafstotend, anti-rot afwerking. Ideale bescherming tegen directe ultraviolette straling. Aanbevolen voor plaatsen die sterk zijn blootgesteld aan wind. Kleuren 500 – 699.

Materiaalklasse 4

100 % polyester ca. 250 g/m², in de massa geverfde stapelvezel, kleur lichtechtheid 7, UV-BESCHERMING > 98%, onderhoudsvriendelijk en vuilafstotend, anti-rot afwerking. Ideale bescherming tegen directe ultraviolette straling. Aanbevolen voor plaatsen die zijn blootgesteld aan wind. Kleuren 400 – 499.

Materiaalklasse 2

100 % polyester ca. 220 g/m², kleur lichtechtheid 5 – 6, UV-BESCHERMING > 98%, onderhoudsvriendelijk en vuilafstotend, anti-rot afwerking. Ideale bescherming tegen directe ultraviolette straling. Niet aanbevolen voor plaatsen die zijn blootgesteld aan wind. Kleuren 100 – 199.

Een selectie van onze Glatz parasols

sunwing

sunwing_casa_Glatz

Twist

alu-twist_rond sprokkelbos

sombrano

Sombrano Glatz

smart

alu-smart

Fortello

fortello Glatz , vierkant

piazzino

PIAZZINO Glatz , parasol

Als 125 jaar de mooiste parasols

Het familiebedrijf Glatz steekt al 125 jaar hart en ziel in het ontwerpen en ontwikkelen van parasols. Nog steeds houden zij zich aan dezelfde filosofie als de stichters van het merk: het volgen van de laatste trends en het voorblijven van de tijd. In 1870 is het bedrijf begonnen als een paraplu zaak, maar in 1926 werd het assortiment uitgebreid met tuinparasols.

Bekijk de collectie Glatz parasols in onze showroom

Onze collectie Glatz parasols is te bekijken en te bestellen via onze website. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. Mocht u de parasols toch eerst met eigen ogen willen bewonderen dan ontvangen wij u graag in onze showroom in Rosmalen. In onze showroom van ruim 2000m² kunt u rustig rondkijken tussen het aanbod Glatz parasols en al onze andere merken. Onze adviseurs staan daar voor u klaar om mee te denken en u te adviseren over de juiste parasol voor uw tuin.